فلسطین

نام فلسطین

سرزمین هایی که امروز به نام فلسطین معروف است، در قدیم سرزمین کنعان نام داشت. چون نخستین قومی که در این سرزمین مقدس و اطراف آن استقرار یافتند، کنعانیان بودند. کنعانیان از جزیرة العرب به این منطقه آمده بودند. از اواسط قرن چهارم میلادی، نام فلسطین به همه سرزمین های محدوده فلسطین امروزی گفته می شد. جغرافی دانان عرب نیز همگی از این سرزمین به نام فلسطین یاد کرده اند.

فلسطین در قرآن

اهمیت ویژه فلسطین درمیان مسلمانان، بیشتر به لحاظ وجود مکان های مقدس در آن سرزمین است. از آن جمله می توان به شهر ایلیا اشاره کرد که پس از فتح فلسطین به همت مسلمانان، بیت المقدس نام گذاری شده است. در قرآن مجید آیات متعددی درباره سرزمین فلسطین آمده و از آن با عناوین مختلف یاد شده است. در یکی از آیات، از آن به عنوان سرزمین مبارک یاد شده و آمده است: «پاک و منزه است خداوندی که بنده خود محمد صلی الله علیه و آله را شبانه از مسجدالحرام به مسجدالاقصی که پیرامونش را به قدم خاصان خود مبارک و پرنعمت کرد، سیر داد تا آیات و اسرار غیب خود را به او بنماید».

نیز در آیه دیگری، آن سرزمین را سرزمین مقدس خوانده و فرموده است: «ای قوم! وارد سرزمین مقدس شوید که خداوند برای شما مقرر گردانید».

بر اساس نظر بسیاری از مفسران، سرزمین مقدّس، همان بیت المقدّس و روستاهای اطراف آن است.

تقدس بیت المقدس

از سخنان پیامبر گرامی اسلام صلی الله علیه و آله درباره بیت المقدس، چنین برمی آید که این سرزمین از ابعاد گوناگون مورد تأکید اسلام و پیامبر صلی الله علیه و آله بوده است. در مجموعه روایت هایی که از آن حضرت درباره قداست این سرزمین بزرگ نقل شده، آمده است که: یک رکعت نماز در بیت المقدس، به منزله هزار رکعت است و موجب آمرزش گناهان می شود. سکونت در آن هم مهم است. بیت المقدس سرزمینی است که با برپایی حشر و نشر و پل صراط و میزان ارتباط دارد. بیت المقدس، شهر بهشتی است و پیامبر صلی الله علیه و آله از همین شهر به معراج رفت.

اهمیت بیت المقدس

بیت المقدس از نظر تمامی ادیان اهمیت ویژه ای دارد؛ زیرا باب داوود، باب سلیمان، باب محمد صلی الله علیه و آله و باب التوبه در آنجا قرار دارد. باب سکینه نیز که محراب مریم دختر عمران بود، در آنجاست. همچنین محراب زکریا که فرشتگان تولد یحیی را به وی بشارت دادند و نیز مسجد و مقبره ابراهیم خلیل اللّه نیز در بیت المقدس است.

نوشته اند که حضرت عیسی علیه السلام در نزدیکی مسجد بیت المقدس به دنیا آمد. پیامبران بنی اسرائیل، وصیت کرده اند که در بیت المقدس دفن شوند. بر خاک این سرزمین مقدس، رسولان الهی از جمله ابراهیم، اسحاق و یعقوب علیهم السلام گام نهاده اند. همچنین حضرت موسی علیه السلام در آنجا دفن شده است. چهار هزار صحابه، فتح فلسطین حضور داشتند و بسیاری از آنها و تابعین، از جمله عبادة بن الصامت انصاری، شداد بن اوس، ابوعبیده جراح، معاذ بن جبل، عبداللّه بن زبیر و بعضی دیگر در فلسطین به خاک سپرده شدند.

موقعیت فلسطین

فلسطین، محل اتصال سه قاره بزرگ آسیا، اروپا و آفریقا به شمار می آید. صرف نظر از جایگاه تاریخی این کشور در ادیان بزرگ الهی، فلسطین و سرزمین های همسایه اش، در طول تاریخ صحنه رویارویی دو تمدن بزرگ شرق و غرب جهان بوده است. این رویارویی که گاه به صورت جدال نظامی جلوه گر می شد، آثار بلند مدتی را بر ساکنان منطقه می گذاشت.


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:







تاريخ : 14 / 9 / 1393برچسب:فلسطین,کشور,قرآن, | 20:57 | نويسنده : علی نراقی پور |